Kilder og metode

Generelt er landstingslov nr. 18 af 31. oktober 1996 om fiskeri og dens bekendtgørelser overordnet gældende. Informationer som modtages i GFLK benyttes af Grønlands statistik.

 

Mængderne er i ton. Værdierne er udeladt, idet disse allerede findes i indhandlingsstatistik som indhandlingspriser og som eksportpriser i statistik for havgående fangster med produktion ombord.

 

Mængderne er i totalfangst og er inklusiv udsmid og vrag. I modsætning hertil er indhandlingsstatistik og havgående fangster med produktion ombord i ”producerbare” mængder.

Der kan være differencer på mængder mellem totalfangst i denne udgivelse med andre statistikker på fiskeri. Det kan bl.a. skyldtes, at kilder til dataudtrækket er lidt anderledes. Eksempelvis består indhandlingstal udelukkende af indhandlingsdata som ikke benyttes i den nye statistik, idet data benyttes udelukkende fra ”Kvotetræks” udtræk.

 

Som udgangspunkt defineres enkelte fartøjer ud fra ejerforholdene. De fleste ejere har et fartøj, men en del har flere fartøjer med forskellige størrelser. De enkelte fartøjer defineres selvstændigt i disse tilfælde.

 

Tid til anden kan ejerforholdene ændres. En jolleejer kan skifte som fartøjsejer eller til et større havgående fartøj. Fangsterne overgår til det største fartøj som ejeren har benyttet i perioden. Alle joller og lign. som var benyttet af et fartøjsejer, er defineret som fartøjer.

 

Eksempel på fordeling af halvårsfangster af hellefisk mellem trawlere, kuttere og joller

Kilde: Grønlands Statistik – se tal i Statistikbanken http://bank.stat.gl/FID010

 

Du kan finde tallene i statistikbanken, under http://bank.stat.gl/FID010.

 

Ønskes yderligere oplysninger kan ske ved henvendelse til kontorchef Lars Geraae på tlf. 34 57 87 (direkte).